Bounty de casa


Ciocolata Bounty de casa, cu ciocolata facuta in casa


Ingrediente pentru 30 bucati:

Umplutura de cocos:

- 200g cocos ras
- 1 conserva lapte de cocos 400ml
- 6 linguri ulei de cocos topit la microunde
- indulcitor sirop de agave dupa gust
- 1 varf de cutit sare fina

Ciocolata:
Pe net se pot gasi multe retete de ciocolata de casa, unele folosesc doar ulei de cocos, altele o combinatie de ulei de cocos si unt de cacao.
- 200g unt de cacao topit la abur (alegeti unt de cacao certificat fair trade sau care provine din America Centrala sau de Sud)
- 10 linguri cacao neagra pudra
- indulcitor sirop raw de agave sau zahar brun pudra
Daca nu vrei sa faci ciocolata in casa poti folosi 4 tablete de ciocolata vegana - in aceasta varianta bomboanele vor iesi mult mai ieftine. In acest caz va trebui sa topesti pe abur tabletele de ciocolata.

Preparare:

Umplutura din cocos:

1) Laptele de cocos se amesteca cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza.

2) Compozitia se intinde intr-un recipient patrat sau tava acoperita cu hartie de copt la grosimea ce dorim sa o aiba ciocolata si se pune la congelator pentru o ora.

3) Se taie in bucati de marimea ce ne-o dorim; umplutura congelata e foarte simplu de manevrat si nu se sfarama deloc cand o tai.

Ciocolata:

Daca ai ales tableta de ciocolata sau ciocolata menaj e super simplu: se topeste pe abur.

Pentru a prepara ciocolata de casa: untul de cacao se topeste pe abur, se amesteca cu pudra de cacao si indulcitor dupa gust. Ciocolata obtinuta trebuie sa aiba o textura mai groasa de crema, nu foarte lichida;

Se acopera in ciocolata bucatile de cocos una cate una si se intind pe o hartie cerata de copt.
Ciocolata topita se lipeste de farfurie nu doar de bucatile de cocos, asa ca am dat rand pe rand tot cate o latura a bucatilor de cocos, am lasat latura data sa se intareasca cateva minute si abia cand a fost gata intarita am intors-o pe alta latura si tot asa.

Timp de preparare:

- aproximativ o ora

Pret:

Ciocolata facuta in casa iese mult mai scumpa decat cea din comert.




Comentarii

  1. Buna Alexandra! Ma bucur ca ti-am descoperit blogul si atatea retete minunate! Bounty vegan e cel mai bun ever! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ella ! Ma bucur mult de mesajul de la tine! Sper sa iti fie de folos retetele ! :) Si eu am descoperit de curand blogul tau, am si luat deja in vizor cateva retete pe care abia astept sa le incerc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Au fost super bune ciocolatelele Vegan-Bounty, chiar daca nu erau foarte dulci. Unora s-ar putea sa le placa asa, la fel cum unora le place doar ciocolata dark :) Call me when you make them again :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu