Bounty vegan de casa


Ciocolata Bounty de casa, cu ciocolata facuta in casa

Reteta aceasta e inspirata si adaptata de pe un blog super fain cu retete vegane descoperit de Luci.
Fiind prima incercare am urmat la fix reteta, insa .. am iesit super scump si bounty-urile nu au iesit suficient de dulci.
Asa ca, reteta de aici are deja adaptarile de rigoare.
Fiti atenti la indulcirea umpluturii de cocos, gustati pe parcurs si completati cu indulcitor daca e nevoie. Eu aici am dat-o in bara, insa mancate cu un strop de sirop de agave au fost delicioase, foarte aproape de ciocolata Bounty.

Ingrediente pentru 30 bucati:

Umplutura de cocos:

- 200g cocos ras
- 1 conserva lapte de cocos fara E-uri 400ml (ingredientele trebuie sa fie doar cocos & apa)
- 6 linguri ulei de cocos topit pe abur sau unt de cacao tipit pe abur
- indulcitor natural dupa gust la alegere: sirop de agave sau sirop de artar
- 1 varf de cutit de sare fina

Ciocolata:
Pe net se pot gasi multe retete de ciocolata de casa, unele folosesc doar ulei de cocos, altele o combinatie de ulei de cocos si unt de cacao.
- 200g unt de cacao topit la abur
- 10 linguri cacao neagra pudra
- indulcitor dupa gust (sirop raw de agave sau sirop de artar)
Daca nu vrei sa faci ciocolata in casa poti folosi 2 tablete de ciocolata vegana. In acest caz va trebui sa topesti pe abur tabletele de ciocolata.

Preparare:

Umplutura din cocos:

1) Laptele de cocos se amesteca cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza.

2) Compozitia se intinde intr-un recipient patrat / tava acoperita cu hartie de copt la grosimea ce dorim sa o aiba ciocolata si se pune la congelator pentru o ora.

3) Se taie in bucati de marimea ce ne-o dorim; umplutura congelata e foarte simplu de manevrat si nu se sfarama deloc cand o tai.

Ciocolata:

Daca ai ales tableta de ciocolata sau ciocolata menaj e super simplu: se topeste pe abur.

Pentru a prepara ciocolata de casa: untul de cacao se topeste pe abur, se amesteca cu pudra de cacao si indulcitorul, dupa gust. Ciocolata obtinuta trebuie sa aiba o textura mai groasa de crema, nu foarte lichida; nu adaugati apa, eu am facut greseala asta si am regretat, si a trebuit sa refac toata ciocolata.

Se acopera in ciocolata bucatile de cocos una cate una si se intind pe o hartie cerata de copt.
Ciocolata topita se lipeste de farfurie nu doar de bucatile de cocos, asa ca am dat pe rand tot cate o latura a bucatilor de cocos, am lasat latura data sa se intareasca cateva minute si abia cand a fost gata am intors-o pe alta latura si tot asa.

Timp de preparare:

- aproximativ o ora

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

de unde puteti procura ingredientele aici 

Variante:

Ciocolata facuta in casa sau cumparata.
Daca gasesti unt de cacao la pret bun, pretul final va fi acelasi cu daca ai cumpara tableta de ciocolata, altfel ciocolata facuta in casa va iesi mult mai scump.

Sursa de inspiratie: healthyeah.com


Comentarii

  1. Buna Alexandra! Ma bucur ca ti-am descoperit blogul si atatea retete minunate! Bounty vegan e cel mai bun ever! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ella ! Ma bucur mult de mesajul de la tine! Sper sa iti fie de folos retetele ! :) Si eu am descoperit de curand blogul tau, am si luat deja in vizor cateva retete pe care abia astept sa le incerc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Au fost super bune ciocolatelele Vegan-Bounty, chiar daca nu erau foarte dulci. Unora s-ar putea sa le placa asa, la fel cum unora le place doar ciocolata dark :) Call me when you make them again :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu