Tocanita de ciuperci cu morcov

Tocanita din pleurotus proaspeti combinati cu ciuperci shitake la borcan

Patrunjelul si ciupercile fac pereche buna. Aceasta tocanita merge super bine cu mamaliguta.

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 1 kg ciuperci proaspete, (tocanita se poate face cu orice fel de ciuperci, proaspete sau la conserva)
- 1 ardei kapia rosu taiat felii
- 1 sau 2 morcovi mici taiati de lungimea unui deget mic, sau, cum face mami taiati rondele si apoi in 1
- 2 cepe medii, sau o ceapa mare taiate solzisori
- 1 legatura patrunjel
- boia dulce si boia iute
- ulei de masline extravirgin pentru calit
- sare iodata

Preparare:

1. Ciupercile se curata si se taie, fara a face risipa. Cozile sunt mai tari asa ca trebuie taiate mai marunt.
 Daca ciupercile sunt proaspete se fierb 15/20 min in apa fara sare.

2. Ardeiul si ceapa taiate marunt, impreuna cu morcovul taiat in 2 si apoi pe lungime se lasa la "calit" 10/15 min, cu multa apa si putin ulei, pana cand legumele incep sa se inmoaie;

3. Se adauga boia de ardei si ciupercile fierte, se completeaza cu 1 cana de apa (insa sa nu le acopere complet) si se mai lasa la fiert inca 10/15 min. Se completeaza pe parcurs cu apa daca e nevoie, astfel incat la final sa ramana si putin sos;

4. Cand e gata se opreste focul, se adauga patrunjelul taiat marunt si sarea si se lasa sa stea acoperit 10 min;
Sarea se adauga la sfarsit, altfel ciupercile se intaresc.

Timp de preparare:

- 1 ora, cu fiertul ciupercilor

Comentarii