Tocanita din pleurotus proaspeti combinati cu ciuperci shitake la borcan
Patrunjelul si ciupercile fac pereche buna. Aceasta tocanita merge super bine cu mamaliguta.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 1 kg ciuperci proaspete, (tocanita se poate face cu orice fel de ciuperci, proaspete sau la conserva)
- 1 ardei kapia rosu taiat cubulete
- 1 sau 2 morcovi mici taiati rondele
- 2 cepe medii, sau o ceapa mare taiate solzisori
- 1 legatura patrunjel
- boia dulce si boia iute
- ulei de masline extravirgin pentru calit
- sare iodata
Preparare:
1. Ciupercile se curata si se taie felii si se fierb 15/20 min in apa fara sare.( pentru a lasa negreala)
2. Ardeiul, ceapa si morcovul,se lasa la "calit" 10/15 min, in ulei, pana cand acestea incep sa se inmoaie;
3. Se adauga boia de ardei , ciupercile si sare , se completeaza cu apa- o jumatate de cana, de apa si se mai lasa la fiert inca 10/15 minute pina cind scade parte din apa si ciupercile sunt facute. Se completeaza pe parcurs cu apa daca e nevoie, astfel incat la final sa ramana si putin sos;
4. Cand sunt gata, se ia de pe foc, se adauga patrunjelul taiat marunt se lasa sa stea acoperit cateva minute. Se serveste cu mamaliga, cartofi prajiti sau cartofi piure.
-timp de preparare: o ora
Comentarii
Trimiteți un comentariu