Supa crema de avocado (cruda, rece)

Supa cruda de avocado cu patrunjel proaspat, menta uscata si ulei de canepa

Supa de avocado e super delicioasa, si gata in cateva minute.
Secretul e sa ai un avocado copt si cateva ierburi proaspete la indemana :)
Daca avocado nu e copt, mai bine asteapta cateva zile pana se coace, altfel supa va fi amara. Un avocado e copt atunci cand e moale, ca o piersica coapta.
Avocado, in mod normal, il cumperi tare, si il lasi sa se coaca cateva zile la temperatura camerei, eventual il pui in cosul cu fructe pentru a-i grabi coacerea.

Ingrediente pentru 2 persoane (750 ml supa):

- 1 avocado extra mare sau 2 avocado de dimensiune normala
- putina ceapa (jumatate de ceapa verde sau un sfert ceapa uscata medie)
- jumatate catel de usturoi
- optional pui doar ceapa sau doar usturoi, dupa gust, dar e muuuuuult mai buna daca le pui pe amandoua
- 2-3 cani apa plata la temperatura camerei (cat sa iasa aproximativ 750 ml supa) - daca vrei supa calda, poti incalzi apa inainte;
- cateva frunze de condimente proaspete la alegere: frunze de marar & menta, frunze de marar & patrunjel, numai frunze de patrunjel sau de marar, sau rucola (se pot si combina)
- sare dupa gust
- 2 lingurite ulei masline extra sau ulei de canepa pentru decorat la final

Aparatura si ustensile necesare:

Robot de bucatarie cu lama S, blender vertical sau manual pentru a pasa supa.

Preparare:

1. Avocado se curata de coaja si se taie cubulete; ceapa si usturoiul se toaca marunt;

2. Totul se mixeaza bine la lama S sau la blender (mai putin uleiul de masline), completand cu apa pana se obtine consistenta dorita;

3. La final se decoreaza cu ulei de masline extra

Timp de preparare:

- 10 min si e deja in farfurie :)

Sursa de inspiratie: restaurant Biofresh (Timisoara, Bucuresti)

Comentarii