Placinta raw cu mere, nuca si scortisoara


Placinta raw cu mere, nuca si scortisoara

Al doilea succes din seria prajituri raw, foarte aromata cu gust puternic de mere si nuci.

Ingrediente pentru 8 persoane:

Blat
- 1 + 1/2 cana nuci rasnitate - se poate inlocui jumatate din cantitate cu aceeasi cantitate de fulgi de ovaz/secara/etc pentru varianta mai hipocalorica & mai ieftina :)
- 1 cana curmale fara samburi 
- 1 vf de cutit de sare

Umplutura
- 6 mere curatate de coaja, rase si apoi stoarse cu mana de zeama

- 1/2 cana stafide care sa lasa in apa 20 min, dupa care se scurg
- indulcitor  dupa gust: 1 lingura sirop de agave
- coaja rasa de la 1/2 lamaie bio
(coaja citricelor din comert poate fi ceruita pentru a le pastra mai mult timp, ceara in care sunt invelite fac coaja  necomestibila)
- 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
- 1 lingurita scortisoara
Optional: 1/4 lingurita nucsoara sau 1/4 lingurita cardamon

Pentru decorat
Migdale / Nuci / Nuci caju taiate grosier cu cutitul.

Forma tort cu diametrul de 23cm.

Preparare:

1. Nucile se rasniteaza fin la rasnita de cafea.

2. Folosind blenderul cu lama S, faina din nuci obtinuta se amesteca cu, curmalele si sarea pana se omogenizeaza bine. Blatul se intinde cu mana in forma de tort.

3. Ingredientele pentru umplutura, cu exceptia merelor, se amesteca la lama S pana se omogenizeaza. Pasta rezultata si merele rase se amesteca bine cu lingura. Umplutura se aseaza in forma de tort peste blat.

4. Optional, se poate decora cu migdale, nuci sau nuci caju rasnitate grosier

5. Placinta  se tine  la frigider.

Se serveste imediat.

Timp de preparare:

30 min 


Variante:

In blat, nucile se pot inlocui cu migdale, sau se poate face combinatie din migdale si nuci.
In umplutura se poate adauga nucsoara, cardamon sau cuisoare macinate


Comentarii