Paste romanesti (cu sos de rosii, fasole, ardei si patrunjel)

Paste cu fasole boabe, ardei, pasata de rosii, ceapa, busuioc si patrunjel

Paste atipice cu patrunjel si fasole, yummy :)

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 2 cani fasole kidney beans fierte (sau 2 conserve scurse de apa)
- 1 ardei kapia rosu tocat marunt
- 1 sticla passata de rosii sau, 1 kg rosii proaspete si taiate cubulete sau, 2 conserve rosii cuburi
- 1 ceapa mica sau 4 cepe verzi cu tot cu coditze tocate marunt
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- la alegere o mana de frunze de busuioc proaspat sau 1 mana frunze de patrunjel proaspat tocate marunt
- condimente uscate pentru paste (busuioc, usturoi, ceapa, ardei uscat,eventual oregano)
- 1 lingura ulei masline pentru calit

- 500g paste care se fierb in apa cu sare ajung pentru 4 persoane (alegeti orice tip de paste: spaghete, melcisiori)

Preparare:

1. Se calesc timp de 10 min in apa cu putin ulei condimentele uscate (pentru a elibera aroma), ceapa, usturoiul, ardeiul

2. Cand incepe sa se inmoaie ardeiul, se adauga pasata de rosii si se mai lasa la fiert inca 10-15 min, la foc mic.

3. Cand sosul e spre gata se sareaza dupa gust, se adauga fasolea, verdeturile, o parte din frunzele de patrunjelul proaspat, si se mai lasa 2 minute la foc mic, dupa care se opreste focul.

4. Pastele se fierb separat in apa cu sare. Se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece de la robinet (sa nu se lipeasca) si se amesteca cu sosul preparat.

Timp de preparare:

- 30 min daca fasolea e deja fiarta

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Passata di pomodoro

Variante:

- Vara normal ca punem rosii proaspete in loc de passata di pomodoro!
Decojim rosiile cufundandu-le pentru cateva secunde in apa care fierbe, le lasam putin la racit si super simplu si usor dam pielita jos. Le bagam la blender si obtinem propria noastra passata proaspata si de sezon :)
Pentru un sos cu rosii mai "carnoase", taiem rosiile decojite cubulete, si le adaugam in sos la fel ca passata; iese un sos foarte fain, carnos, merita incercate toate variantele.
- In loc de passata se pot folosi rosii cuburi din conserva, insa, de cand am citit ca rosiile la conserva nu ar fi sanatoase , evit sa le folosesc.

Comentarii