Mamaligușă cu ardei și tofu sau ciuperci

Tofu, ardei, ceapa verde, curcuma, chimen
Tofu, ardei, ceapa verde, curcuma, cimbru
Tofu, ardei, ceapa, curcuma

Ingrediente pentru 2 portii:

- 3-4 ardei kapia rosii
- 1 cutie tofu (simplu, afumat sau cu condimente)
- 4 cepe verzi sau 1 ceapa uscata medie
- 2-4 catei de usturoi zdrobiti sau feliute
- 1 lingurita curcuma (turmeric)
- condimente la alegere, minim o lingurita plina cu condimente pt a aromatiza tofu
  Cateva variante din care va puteti inspira:
    var 1: turmeric, cimbru uscat, chimen uscat si condimente en provence;
    var 2: turmeric, boia de ardei dulce, chimen uscat, schinduf, condimente en provence
    var 3: turmeric 1/2 lingurita, 1/4 lingurita schinduf, piper macinat
    var 4: turmeric, condimente en provence sau italienesti, piper
- sare iodata
- ulei pentru calit
- optional, se poate adauga si sos de soia la sfarsit

- mamaliguta pentru 4 persoane, cat se fierbe in 1.5 litri apa

Aparatura si ustensile necesare:

Tel pentru amestecat in mamaliga.

Preparare:

1. Ardeiul si condimentele uscate se calesc in ulei cu o cana de apa timp de 2-3 min.

2. Se adauga ceapa tocata si restul ingredientelor: tofu, curcuma, si condimentele proaspete.
Se completeaza cu o canita de apa si se mai lasa 5 min la "calit". La final trebuie sa si ramana un pic de sos.
Cand sunt gata se opreste focul, se adauga usturoiul zdrobit si se sareaza cupa gust.

3. Separat se face mamaliga:
Se pune apa cu 1 lingurita sare la fiert, cand fierbe se adauga putin cate putin mamaliga, amestecand in continuu cu telul (asa nu se vor forma cocolosi, garantat :) - solutie ingenioasa sugerata de Luciana, multumim Luciana! :) viata in bucatarie nu va mai fi niciodata la fel ! :) ) ; mamaliga e gata in doar cateva minute, cat e fierbinte are o consistenta mai moale; mamaliga fierbinte se toarna in boluri unde se lasa la racit, in 5 min se intareste si se poate servi

Timp de preparare:

30 min

Variante:

In loc de tofu se pot folosi ciuperci (500g, proaspete curatate si feliate).
Le adaugam la inceput o data cu ardeiul, ceapa si condimentele si le lasam 15-20 min pe foc.

Sursa de inspiratie: restaurant Biofresh

Comentarii