Paste mexicane cu fasole si porumb (a la Zena)





Cele mai rapide paste.

Ingrediente pentru 3 persoane:

  • 1 conserva kidney beans (fasole rosie), scursa de apa
  • 1 conserva de porumb, scursa de apa
  • optional 1 ardei kapia rosu (eu prefer varainta fara ardei)
  • 1 ceapa sau 3 cepe verzi cu tot cu frunze (dupa gust)
  • 350g paste de orice fel (spaghete merg fain) (pastele integrale nu merg asa bine pentru ca nu absorb sosul)
  • optional un sfert de lingurita condimente italienesti uscate (busuioc, oregano, usturoi, ardei uscat)
  • 1 vf cutit piper macinat
  • sare dupa gust
  • ulei pentru calit (ulei de masline extra)
  • frunze patrunjel maruntit


Preparare:

1. Fierbi pastele in apa cu sare.
    Cand sunt gata fierte se scurg de apa intr-o sita si se da un jet rece de apa peste ele sa nu se lipeasca. Rezervam 1 cana de apa in care au fiert pentru mai tarziu.

2. Ceapa taiata solzisori si condimentele uscate se calesc putin cu apa si ulei (aprox 1 minut);

3.  Porumbul, fasolea si 1 canita din apa in care au fiert pastele se adauga peste ceapa si se mai amesteca 1 min cat sa se incalzeasca (nu calim ca nu e nevoie);

4. Pastele scurse se adauga si ele in tigaie si se mai lasa inca un minut sa se incalzeasca si sa se imbibe cu sosul.
Daca e nevoie se mai completeaza cu apa.

5. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se mai adauga ulei daca e nevoie.

    Inainte de servire, se presara cu putin patrunjel maruntit.

Timp de preparare:

- 30 min

Sursa reteta: Zena:)



Comentarii