Mancare de cartofi (reteta bihoreana a la mami)

Tocanita de cartofi, by mami

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 1 +1/2 kg cartofi
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 1 felie de telina (mai groasa)
- 1 pastranac
- 1 radacina patrunjel

- 1 legatura patrunjel proaspat
- sare
- ulei pentru calit (ulei masline extra - mereu il folosesc pe acesta, ulei rafinat de floarea soarelui, ulei de samburi de struguri sau de canola)

Preparare:

1. Legumele se calesc cateva minute cu apa si ulei

2. Cand sunt calite se mai adauga putina apa si se lasa la fiert (completand din cand in cand cu apa)

3. Cand sunt moi se adauga cartofii taiati rondele si se completeaza cu apa cat sa nu treaca deasupra legumelor

4. Se adauga si sare si se lasa la fiert amestecand din cand in cand

5. Cand sunt gata se opreste focul, se adauga patrunjelul maruntit si se lasa sa stea acoperit cateva minute

Timp de preparare:

- 1 ora

Sursa de inspiratie: mami

Comentarii