Pate de fasole uscata a la Oana

                                                        Fasole batuta din fasole mung

Ingrediente pentru 4 portii:

Rapida, daca fasolea e din conserva :)

Pt fasole:
- 1 conserva mare sau 800g de fasole boabe fiarta - (preferabil fasole alba)
- 1/2 ceapa uscata sau 4 buc ceapa verde cu tot cu frunze
- ulei de masline
- optional, 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
- 2 linguri apa plata
- sare iodata
- condimente:
        - piper
        - boia de ardei dulce
        - boia de ardei iute 

Pt sos de rosii, optional:
- pasta concentrata de rosii ( dupa gust)
- ceapa taiata marunt
- ulei de masline extravirgin

Aparatura si ustensile necesare:

Robot de bucatarie cu lama S, blender manual sau mixer.

Preparare:

1) Pt fasolea batuta:
     Fasolea din conserva se scurge bine de apa.
     Toate ingredientele se paseaza la lama S/mixer sau blender pana devin piure.
     Se sareaza & condimenteaza dupa gust.

2) Pt sos: se caleste 2-3 min ceapa in ulei, dupa care se adauga pasta de tomate si se mai lasa 10 min pe foc.

Se pot folosi orice tip de leguminoasa: soia, orice tip de fasole sau naut, reteta e aceeasi; se poate condimenta dupa plac (pentru naut vezi variantele de hummus)

Timp de preparare:

- 10 min

Info nutritionale:

Leguminoasele, din care face parte si fasolea trebuie sa fie nelipsite de pe masa oricarui vegetarian/vegan :)
Alte leguminoase sunt: mazarea, nautul, lintea si soia.

Variante:

Pateu de fasole boabe cu usturoi aici

Sursa reteta: Oana Staicu, multumim! :)

Comentarii