Fasole verde cu ciuperci la tigaie




Daca iti place usturoiul, fasolea verde si ciupercile... :) Poti incerca acest fel de mancare care se serveste cu paine integrala (varianta mea preferata) sau cu garnitura la alegere (aici am servit-o cu mamaliguta, dar varianta mea preferata e servita simpla, cu paine integrala).

Ingrediente pentru 4 portii:

- 1 kg fasole verde cruda, curatata si rupta in bucati de 2 cm (nu folositi fasole batrana, atoasa)
- 500 g ciuperci proaspete curatate si taiate felii
- 1/2 ardei rosu (gras sau kapia) tocat marunt
- 4 cepe verzi tocate sau 1/2 ceapa uscata tocata
- 4-6 catei de usturoi zdrobit (sau dupa gust)
- 1 lingura ulei de masline extra sau ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita fulgi de drojdie inactiva sau 1 lingura sos de soia (adauga umami)
- 1 vf cutit piper
- sare iodata dupa gust

Preparare:

1. "Calim" ceapa si ardeiul in ulei si o cana de apa cateva minute pana se inmoaie ceapa si devine transparenta.

2.  Adaugam ciupercile si o cana de apa. Lasam pe foc 10 min amestecand din cand in cand. Completam cu apa cand aceasta scade.

3. Adaugam si fasolea si inca o cana de apa. Lasam pe foc pana fasolea si ciupercile sunt facute.

Amestecam din cand in cand si completam cu apa daca e necesar - in final mancarea trebuia sa aiba putin sos, dar nu excesiv de mult.

4. Cand e gata oprim focul, adaugam usturoiul zdrobit, drojdia inactiva, saram si piperam dupa gust.

5. Se serveste cu paine integrala, varianta mea preferata.
   Se poate servi ci cu mamaliguta.

Timp de preparare:

40-50 min in total

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa de ingrediente si de unde le puteti procura aici

Sursa de inspiratie: Thank you Ili :) In urma discutiei din bucataria FS de anul trecut am pregatit aceasta reteta (de 2 ori deja :)

Comentarii