Omleta din tofu cu rosii proaspete


O reteta clasica romaneasca pregatita in varianta vegana. Folositi rosii dulci de gradina, pasata sau bulion de casa gustos.

Ingrediente pentru 2 persoane:

1) Baza pt omleta din tofu:
- 1 cutie tofu scurs de saramura (simplu sau cu condimente, recomand tofu afumat)
- 1 lingurita ulei pt "calit" legumele (la alegere ulei de masline extra, sau rafinat de floarea soarelui)
- 4 cepe verzi sau o ceapa medie uscata
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita turmeric (curcuma) pudra
- piper proaspat macinat
- o canita apa plata sau lapte de soia neindulcit
- ! nu e nevoie sa mai adaugati sare daca tofu e deja sarat

2) Legume la alegere :
- 1-2 ardei taiati julien sau tocati
- 3 rosii mari si coapte decojite (rosiile se curata de coaja cufundandu-le scurt in apa clocotita)

3) Condimentele se combina la alegere, cateva din variantele ce le fac eu:
- piper proaspat macinat
- 1 lingurita de turmeric pentru culoare
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce afumat, optional

Preparare:

1. Ceapa, usturoiul, condimentele uscate si ardeii se calesc in apa si ulei 2 minute.

2. Adaugam rosiile cubulete si mai lasam 5 min pe foc.
Intre timp adaugam si turmericul.

3.  Scurgem tofu de apa din cutie si il zdrobim cu mana.

4. Adaugam tofu peste legume si copletam cu o canita de apa sau preferabil lapte de soia neindulcit.
Mai lasam totul pe foc 5-10 min amestecand din cand in cand sa nu se arda.

La caldura tofu se va inmuia si isi va schimba consistenta. Omleta din tofu nu va avea exact consistenta unei omlete din ou, insa pe aproape.

5. Daca v-a iesit cam acra datorita rosiilor, adaugati 1 lingurita zahar brut sau sirop de artar.

6. Se serveste cu salata de cruditati sau si paine integrala.

Timp de preparare:

20 min

Variante:

Omleta din tofu cu cartofi la cuptor

Omleta din tofu cu legume (reteta generala)

Info nutritionale:

Tofu (branza de soia) contine toti cei 9 aminoacizi esentiali, adica este proteina completa.

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

O lista completa cu ingrediente aici

Comentarii