Pasta aglio e olio cu spanac si ciuperci


Paste fusili cu spanac si ciuperci champignon
Paste fusili cu spanac si ciuperci champignon

Aceste paste se fac picante si au un gust puternic de usturoi (yummy). 
E foarte important ca uleiul de masline sa fie gustos, condimentele pentru paste de buna calitate si usturoiul proaspat si gustos, deoarece acestea vor da gustul pastelor.

Eu am folosit ciuperci si spanac, dar in locul lor se poate folosi de exemplu combinatie brocoli & morcovi, sau ciuperci & dovlecel, sau orice alta combinatie de 2 legume ce va inspira.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 1 capatana de usturoi zdrobit
- 300g spanac baby spalat si taiat
- 1 kg ciuperci proaspete sau 1 borcan 500g ciuperci de orice soi (e de preferat sa folositi ciuperci proaspete deoarece sunt mult mult mult mai gustoase)
- 2 linguri ulei masline extra
- 2 linguri condimente de calitate pentru paste (busuioc, oregano, patrunjel, usturoi uscat, ardei uscat, ceapa uscata)
- ardei iute peperoncino proaspat sau uscat dupa gust
- 1 mana busuioc sau 1 mana patrunjel proaspat tocat

- sare dupa gust
- piper

- 1 cutie paste integrale (500g)

Pentru smantana (optional):
- 10 nuci caju hidratate
- 1 lingura zeama de lamaie
- apa plata cat sa le acopere
- 1 vf cutit sare

Preparare:

1. Intr-o tigaie mare se "calesc" ciupercile si condimentele uscate aproximativ 20 min in apa cu ulei completand cu apa de fiecare data cand apa scade.

Se caleste in apa cu ulei din 2 motive: 
- uleiul de masline are punct de fum 160-180 grade iar apa scade temperatura la 100 grade
- prajelile sunt nesanatoase si cu potential cangerigen

2. Se adauga ardeiul iute si usturoiul si se "calesc" 2 min, si de data asta completand cu apa cand scade.

3. Cand ciupercile sunt facute adaugam spanacul taiat si frunzele proaspete de busuioc. 
Amestecam 1-2 min cat spanacul sa se vestejeasca putin si sa se inmoaie.

4. Condimentam cu sare si piper dupa gust si oprim focul.

5. Separat fierbem pastele in apa cu sare. Cand sunt fierte le scurgem de apa.

7. Amestecam pastele cu ciupercile si spanacul si le servim cat sunt inca calde.

La servire putem adauga cateva linguri de smantana vegetala cumparata sau smantana de caju facuta in casa.


Timp de preparare:

30 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa cu ingrediente aici

Costuri :

-

Variante si Sursa de inspiratie:


Varianta simpla (fara ciuperci si spanac) : Teo's Kitchen




Comentarii