Tacos cu fasole si porumb

Tacos cu tortilla crocante cu spanac si fasole kidney
Tacos cu tortilla crocante cu patrunjel si fasole neagra


Tacos e o mancare specifica mexicana.
E compusa din:
- tortillas crocante sau moi,
- o umplutura satioasa (pe baza de fasole, linte, soia texturata),
- sosuri (guacamole, smantana vegetala, sos salsa de rosii, sos de branza vegetala etc..)
- salata proaspeta (salata taiata marunt sau alt fel de verdeturi),
- rosii proaspete cubulete
- coriandru proaspat tocat
- uneori ridichi rondele

Ingrediente pentru 12 tacos (3-4 portii):

- 12 foi de taco (tortillas) orice varietate, moi sau crocante (de exemplu Don Enrico de la Carrefour)

Umplutura calda:
- 2 conserve mici fasole rosie kidney sau neagra, scursa de apa si tesita putin cu lingura de lemn (se poate fierbe si in casa, in acest caz aveti nevoie de 250 g fasole boabe uscata)
- 1 conserva porumb, scursa de apa
- 1 ceapa medie tocata
- 1 catel de usturoi
- 1/2 ardei iute romanesc tocat
- 2 linguri bulion sau pasata de rosii
- 1 cutie tofu afumat taiat cubulete, scurs de apa (optional)
- 4 linguri orice ulei cu punct de fum inalt (ulei extra de masline, ulei de floarea soarelui sau ulei de canola) cititi aici despre punctul de fum
- sare iodata
- 2 lingurite condimente mexicane (se pot comanda de pe internet) sau mix preparat in casa 1 vf cutit piper macinat, 1/2 lgt oregano, 1/2 gt pudra usturoi, 1/2 lgt pudra chimen, 1/2 lgt pudra coriandru

Guacamole:
guacamole: avocado, rosii cherry, putina ceapa, lamaie dupa gust, putina sare si piper

Smantana de caju:
smantana din nuci de caju

Salsa de rosii sau rosii:
- sos picant mexican din comert (salsa de rosii) sau preparat in casa din rosii subulete, ceapa, usturoi, chimen, boia.
Se toata toate ingredientele marunt si se combina.

Se mai servesc cu:
- salata fasii
- 1/2 legatura mica coriandru proaspat sau patrunjel proaspat tocat
- felii proaspete de lime, se storc la final peste tacos (optional)

Preparare:

1. In ulei si o canita de apa calim 5 min: ceapa si ardeiul pana ceapa incepe sa devina transparenta.

2. Adaugam porumbul, fasolea boabe (si tofu daca il folosim), pasta de rosii, usturoiul tocat, condimentele si lasam pe foc inca 5 min.

4. La final condimentam cu sare si piper.

5. Tacourile se umplu cu umplutura calda, rosii, guacamole, salata, smantana de caju si se servesc imediat.

Timp de preparare:

30 min

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Lista completa cu ingrediente aici

Costuri :

05.03.2015

- cutie 12 tacos Don Enrico de la Carrefour => 21 lei
- 1 ardei => ~2 lei
- 2 conserve fasole Auchan / 1 conserva mare fasole kidney => 7 lei
daca folosesti fasole fiarta in casa => 2 lei
- 1 conserva porumb => 5 lei
- 1 cutie tofu afumat Inedit => 6 lei
- rosii cherry 200g => ~4 lei
- 1/2 legatura patrunjel => 1 leu
- ceapa => ~0.5 lei
- condimente, sare si ulei de masline => ~2 lei

Total:  40 -> 35 lei / 4 portii => 10 lei / portie

Variante:

- Pentru alte retete mexicane veganizate www.veganmexicanfood.com
- Alte retete de umpluturi pentru tacos peta, ohmyveggies, vegnewsohsheglows








Comentarii