Pate cu rosii uscate si carciofi (a la Zena)


Ingrediente pentru 8 portii:

- 200 g seminte de floarea soarelui crude decorticate soarelui
sau nuci caju crude, la alegere
- 15 buc rosii uscate in ulei
- 100g anghinare (in italiana carciofi) conservati in ulei si otet (mai mult de jumatate de borcan de 300ml)
- oregano
- daca va place mai acrisoare puteti adauga 1 lingurita zeama proaspata de lamaie sau lime
- piper
- sara, daca e necesar

Cantitatile date sunt pentru 8 portii.

Aparatura si ustensile necesare:

- robot de bucatarie cu lama S sau un blender foarte puternic

Preparare:

1) Semintele se floarea soarelui sau nucile caju se lasa la hidratat in frigider in apa curata, aproximativ 4 ore.
Daca nu ati facut asta din timp, lasati-le in apa calduta macar 15-30 min cat sa se inmoaie

2) Se arunca apa in care au stat si se paseaza la lama S impreuna cu putina apa pana se obtine o pasta fina similara cu untul de arahide.

3) Carciofii si rosiile uscate se scot din borcan si se scurg de ulei pe cat posibil.

4) Se proceseaza toate ingredientele la robotul de bucatarie cu lama S pana se obtine o pasta fina.

Timp de preparare:

- hidratare 15 min - 4 ore
- preparare 2 min


Surse pentru ingrediente in Timisoara:

aici

Variante:

Se pot face diverse arome, in loc de rosii uscate si carciofi se pot folosi frunze de bucuioc sau de rucola, ardei proaspeti etc.

Sursa de inspiratie: Zena, muchas gracias, it was delicios :D




Comentarii