Musaca de vinete




Aceasta reteta este super delicioasa vara, cand legumele sunt proaspete si dulci. Iarna, mai bine incercam altceva, mai de sezon :)

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 2-3 vinete - curatate si taiate rondele
- 6 rosii - taiate rondele
- 4 cepe mari - taiate felii
- 8 ardei - taiati felii
- condimente: cimbru
- sare
- ulei rezistent la temperatura inalta

- 1 vas pentru cuptor cu capac, sau staniol in loc de capac pt a acoperi vasul in cuptor.

Preparare:

1. Vinetele se curata si se taie rondele. Se oparesc cu apa clocotita dupa care se storc.
2. Legumele se taie si se aseaza intr-un vas de sticla/roman uns cu ulei in urmatoarea ordine: vinete, ardei, ceapa, rosii, repetand pana se umple vasul.
3. Zeama ramasa de la legume se amesteca cu 1 cana apa, sare si condimente si se toarna in vas peste legume
4. Cuptorul se preincalzeste la 160-180C, vasul se acopera cu capac sau staniol si se lasa la cuptor pana e gata :)

Timp de preparare & coacere:

- 30 min pregatirea, 1-2 ore in cuptor

Sursa de inspiratie: Elena Pridie



Comentarii