Lasagna din dovlecel (raw/semi-raw)






Super delicios & ingenios

Ingrediente pentru 2 persoane:

- 2 dovlecei mici / sau zuchini
- 2 rosii dulci si coapte

Pt marinat:
- ulei masline extra, minimul necesar
- sare
- piper
- boabe coriandru macinat, optional (eu am in mixul de piper si boabe de coriandru)
- usturoi zdrobit
- condimente en provence uscate (de exemplu: busuioc, cimbru, salvie)

Pt sosul de caju:
- 1 canita nuci caju hidratate cateva ore (se acopera cu apa si se lasa in frigider intre 2->24 ore)
- zeama de la jumatate lamaie (sau mai putin, dupa gust)
- cateva linguri de apa pentru consistenta
- putina sare
- 1 catel de usturoi

Aparatura si ustensile necesare:

Blender vertical fix pentru sosul de caju.
Daca folositi blender manual sau robotul cu lama S sosul va iesi mai grunjos dar, zic eu, tot gustos.

Preparare:

1. Pentru a prepara dovlecelul si rosiile puteti folosi cuptorul sau deshidratatorul.

Daca folositi cuptorul:
Rosiile si dovleceii se intind in tava acoperita cu hartie de copt si se ung cu marinada din ulei.
Se dau la cuptor la temperatura minima (in cazul meu 60 grade, atat e minimul ce il duce cuptorul), timp de o ora / doua pana se inmoaie si incepe sa miroasa toata casa a usturoi.
Daca va grabiti puteti da cuptorul si la 100 grade.

Daca aveti deshidratator folositi-l in loc de cuptor.

2. Sosul de caju se prepara la robotul de bucatarie sau la blender mixand ingredientele.

3. Cat inca sunt calzi se aseaza pe straturi: dovlecel, rosii, pasta cashew.

4. Se servesc calzi, daca e nevoie o data asamblati se mai pot lasa 5-10 min la cuptor.

Timp de preparare:

Cuptor: pregatire 15 min, asteptat 1 ora :)
Deshidratator: pregatire 15 min, asteptat 3-4 ore

Sursa de inspiratie: Emily Von Euw

Legumele pregatite pt cuptor

Comentarii