Spanac cu tofu (Palak Panir vegan)


Reteta cu gust autentic indian, yummy!
Se serveste fierbinte cu orez basmati (orez simplu) sau chifle (inlocuitor de lipie indiana) sau chiar lipie indiana :)

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 1 kg spanac proaspat
- 1 cutie tofu simplu
- 1 sau 2 cani lapte de soia
- 3 cepe verzi cu tot cu frunze
ulei pentru calit

Condimente :
- optional: chilli sau ardei iute proaspat sau uscat dupa gust
- 1 lgt coriandru boabe
- 1/2 lgt turmeric
- 1/2 lgt chimen macinat
- 1/2 lgt boia de ardei dulce, optional se poate inlocui partial cu boia de ardei iute (aka piper cayenne)
- 1/2 lgt garam masala (amestec indian de condimente)
- radacina de ghimbir proaspat - o bucata cat o unghie
- 1 lgt sare

Aparatura si ustensile necesare:

- blender sau robot de bucatarie cu lama S pt a pasa spanacul, alternativ se poate toca si cu cutitul

Preparare:

1. - Spanacul se fierbe pe abur aprox 5 min pana se inmoaie; alternativ, se poate fierbe in apa;
    - Se lasa la racit si se face piure la lama S sau se taie marunt cu cutitul;

2. - Condimentele se macina la rasnita de cafea/piper;
    - Se adauga cateva linguri de apa sa iasa o pasta groasa;

3. - Ceapa se "caleste" 2 min in ulei cu apa;
    - Se adauga pasta din condimente si se calesc aprox 2 min sa elibereze aroma amestecand cand e nevoie, se completeaza cu apa daca e necesar;

4. - Se adauga laptele si tofu si se lasa pe foc 3-5 min amestecand din cand in cand;
    - Se adauga spanacul piure si se mai lasa la fiert 3-4 min amestecand cand e nevoie;

5. - Se sareaza la final & se serveste fierbinte

Timp de preparare:

40 min

Info nutritionale:

Surse pentru ingrediente in Timisoara:

Condimentele se gasesc la magazinele naturiste, Enigma, Miracolul Plantelor si Camara cu mirodenii. Se pot comanda si online.
Garam masala costa aprox 6 lei la Enigma si Miracolul plantelor, o pungulita cat sa te tina 50 de oale de spanac cu tofu :))

Tofu aici

Sursa de inspiratie: bucataria indiana

Comentarii