Praline Rafaello raw cu cocos, migdale si unt de cacao


Aceste bomboane au gust foarte similar cu rafaello, dar sunt tari cam ca si batoanele de ciocolata de casa.
Se topesc in gura, sunt delicioase, sanatoase si se pregatesc foarte usor. Chiar si Luci le-ar putea face, de exemplu.

Ingrediente pentru 30-40 bomboane mici:

Mix pentru bomboane de cocos:

- 150g cocos fulgi rasnitat marunt la rasnita de cafea sau la robotul de bucatarie
(vor deveni o faina lipicioasa)
- 10g migdale ransitate marunt sau 20g pudra de soia pentru lapte praf de soia
(daca folositi pudra de soia vor fi mai cremoase dar nu vor mai fi raw)
- 25ml unt de cacao + 25ml ulei de cocos in stare lichida
(daca doriti puteti folosi un singur tip de ulei, dar mie imi place mai mult cum iese cu mix de uleiuri)
- indulcitor lichid la alegere, dupa gust: 6 lingurite sirop de agave sau sirop de artar
(bomboanele se servesc reci iar cand sunt reci dulcele e mai atenuat, asa ca indulciti-le putin mai tare)
- 1/4 lingurita extract natural de migdale
- 1 lingurita extract natural de vanilie
- optional samburii de la 1 pastaie de vanilie burbon (eu ii folosesc cu rol decorativ)

Umplutura optionala si la alegere:

- 10 migdale taiate in 2-3, optional
- sau stafide
- sau nuci romanesti

Pentru tavalit:

-  cocos ras

Preparare:

1. Daca uleiurile nu sunt la temperatura camerei topiti-le pe abur sau cufundati-le in apa calda cu tot cu borcan pana devin lichide sau macar cremoase.

2. Se amesteca totul la lama S sau intr-un vas mare cu lingura, pana se omogenizeaza.

3. Cu mana modelati aluatul in forma de bilutze - eu le-am facut destul de mici, putin mai mari decat o cireasa.

    Daca compozitia nu se leaga si nu poate fi modelata usor lasati-o 10-30 min la frigider sa se intareasca putin uleiurile si apoi modelati bombonelele.

    Optional pentru fiecare bilitza se poate folosi umplutura la alegere.
    Se tavalesc in cocos ras.

4. Se pun la congelator 10 min inainte de a le servi sa se intareasca.
    Untul de cocos si cel de cacao sunt solide la temperatura camerei dar moi.
    Se pastreaza la frigider.

Surse ingrediente:

Lista completa aici

Timp de preparare:

- 30 min pentru 30 bomboane


Comentarii