Mac & Cheese americane (varianta americană de macaroane cu brânză)



Macaroanele americane cu sos de brânză (Mac&Cheese) sunt un fel de mâncare foarte popular în State și îndrăgit în special de copii.
Mi-am făcut și eu în sfârșit curajul să le încerc acasă, bineînțeles, în varianta vegană fără cruzime și mult mai sănătoasă.

Mac & Cheese americane nu are nicio legătură cu varianta românească de macaroane cu brânză; folosesc paste scurte melcate și un sos gras și cremos.

Această versiune vegană, delicioasă și cremoasă, a trecut testul de gust: le-am pregătit unei prietene americance devenită de curând vegană care mi-a zis că sunt printre cele mai bune paste Mac & Cheese pe care le-a mâncat vreodată, și cu siguranță nimeni nu și-ar da seama că sunt vegane :) Un real succes. :))

Dacă doriți să încercați ceva nou... s-ar putea să vă placă aceste paste.

Ingrediente pentru 4 persoane

1 cana de masura = 200ml
  • 300g paste (5 cani) Gnocchi sau Pipe Rigate sau paste mărunte pentru copii (in varianta orginala se folosesc paste numite "elbows" pe care nu le-am vazut in Romania")
  • 2 cartofi potriviti taiati cuburi (2 cani) - nu folosim cartofi mari, altfel sosul va avea gust prea pronuntat de cartofi si va fi prea "amidonos"
  • 1 morcov mic, cuburi (1/2 cana)
  • 1/3 ceapa medie, tocata (2/3 cana)
  • 1 cana nuci de caju care se lasa la hidratat peste noapte sau se fierb 5 min. Aruncati apa in care au stat.
  • 2 cani apa in care au fiert legumele
  • 1/2 cana lapte  vegetal neindulcit (soia, migdale)
  • 4 linguri drojdie inactiva
  • 2 linguri zeama proaspata de lamaie
  • 1 catel mic de usturoi, tocat
  • 1 vf cutit boia dulce
  • 1 vf cutit boia iute
  • 1 vf cutit piper macinat
  • 1 lingurita sare iodata
  • patrunjel tocat marunt si putina boia pentru decorat la final
Preparare

1. Fierbeti legumele in apa *fara* sare. Cand sunt fierte retineti 2 cani de apa din apa in care au fiert si scurgeti-le de restul apei. Puneti-le deoparte.

2. Fierbeti pastele in apa cu sare. Cand sunt fierte scurgeti-le de apa si puneti-le deoparte.

3. Procesati legumele fierte si restul de ingrediente intr-un blender pana obtineti o crema fina.

4. Combinati crema si pastele. Daca crema s-a racit incalziti-o. Decorati cu putina boia si patrunjel tocat si serviti imediat.

Inspiratie Vegan Yumminess

Comentarii

Trimiteți un comentariu