Taietei singaporeeni Mei Fun (cu curry)

Taietei singaporeeni cu brocoli, ardei, morcov si tofu
Taietei singaporeeni cu brocoli, ardei, morcov si tofu

Inca un stir fry (legume asiatice la tigaie inca crocante si putin gatitie) de care m-am indragostit.
Varianta singaporeana foloseste pudra curry, delicios !

Ingrediente pentru 3 portii medii:

- 1 punga 250 - 350g taietei mei fun (taietei subtiri din orez Mei Fun)
- 1 cutie tofu scurs de apa si taiat cubulete
- 1 ceapa medie tocata
Legume. (Puteti sa le inlocuiti cu alte legume, alegeti 3-4 feluri de legume):
- 1 ardei mediu taiat fasii (nu omiteti)
- 1 morcov taiat betisoare (nu omiteti)
- 1 mana de brocoli gata fiert pe abur sau dovlecel taiat semiluna sau varza bok choi
- 1 mana fasole verde cruda

- 2 linguri ulei de canola, de susan sau de floarea soarelui
- 2 linguri pudra curry Madras gustoasa si de calitate picanta sau nu (eu nu folosesc picanta)

Intr-o cana combinati:
- 4 linguri sos de soia (dupa gust)
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar brun
- 1/2 lingurita fulgi de ardei uscati tocati (se gasesc in plafaruri si sunt deliciosi in multe preparate, merita sa ii aveti in bucatarie :)
- 1 cana apa sau zeama de legume

Pentru final:
- 2 linguri frunze proaspete de coriandru tocate (daca nu-l gasiti sau nu va place il puteti inlocui cu patrunjel)

Variante:

Puteti inlocui legumele cu altele, de exemplu puteti folosi dovlecel sau ciuperci in loc de brocolli.

Preparare:

1. Preparati taieteii de orez conform instructiunilor de pe pachet.
    De cele mai multe ori va trebui sa ii lasati sa stea cateva minute in apa clocotita.
    Cand sunt gata scurgeti-i de apa, clatiti-i cu apa de la robinet si puneti-i deoparte.

2. Intr-o cratita antiaderenta sau wok adaugati 1 lingura de ulei si incingeti uleiul.
    Adaugati tofu taiat cubulete, stropiti-l cu 2 linguri de sos de soia, 1 lingurita pudra curry si rumeniti-l intorcandu-l des si cu atentie sa nu se rupa sau arda.
   Scoateti-l din cratita si puneti-l deoparte.

3. In aceeasi cratita veti pregati legumele.
     Adaugati 1 lingura plina de ulei si legumele (cu exceptia brocoli, daca il folositi).
     Caliti-le cateva minute (intre 5 si 10 min) la temperatura ridicata amestecand in continuu pana incep sa se fragezeasca. Atentie, amestecati in continuu sa nu se arda !

4. Adaugati pudra de curry, amestecati si mai lasati pe foc 10 sec.

5. Adaugati comdimentele combinate: sosul de soia, zaharul, sarea, fulgii de ardei uscati si cana de apa sau zeama de legume si taieteii si combinati-le.

Adaugati taieteii gata fierti si brocoliul gata fiert. Daca e nevoie completati cu apa sau zeama de legume.
Lasati pe foc pana zeama e complet absorbita de taietei, amestecand cu atentie sa nu se arda.

6. Luati de pe foc si daca e nevoie completati cu sare sau sos de soia.
    Adaugati frunzele proaspete si serviti imediat cat e cald.

Timp de preparare:

30 min

Sursa de inspiratie: Robin Robertson

Comentarii