Un fel de mancare delicios si satios ce poate fi pregatit in orice anotimp.
(Reteta de familie) sursa -mami
Ingrediente pentru 4 portii :
- 500 g mazare proaspata sau congelata (nu din conserva, mazarea din conserva nu e la fel de gustoasa si e prefiarta; in plus majoritatea conservelor si borcanelor de mazare au zahar adaugat)
- 2 morcovi taiati rondele
- 1 ceapa tocata
- 1 ardei rosu tocat
- la alegere: 1 rosie, 1 cana bulion sau 1 cana pasata gustoasa de rosii
- 1 legatura marar proaspat tocat
- 2 linguri ulei masline extra sau ulei de floarea soarelui rafinat
- sare marina iodata
- piper proaspat macinat
- zeama de lamaie dupa gust, pentru a acri
- optional se serveste cu smantana vegetala din comert sau preparata in casa, din nuci de caju, dupa urmatoarea reteta
Se serveste cu paine integrala, chiftelute falafel sau tofu la cuptor.
Preparare:
1. Mazarea se fierbe in apa cu sare pana e aproape fiarta. Pastram apa in care a fiert pentru a o folosi in reteta unde se cere apa.
2. Separat se pregatesc celelalte legume: ardeii, rosiile, ceapa si morcovii se calesc in cele 2 linguri de ulei, pana incep sa se inmoaie.
3.Mazarea aproape gata se toarna peste celelalte legume impreuna cu o canita de apa si se mai lasa pe foc pana e aproape fiarta. Daca e necesar mai completati cu apa pe parcurs
Ingrediente pentru 4 portii :
- 500 g mazare proaspata sau congelata (nu din conserva, mazarea din conserva nu e la fel de gustoasa si e prefiarta; in plus majoritatea conservelor si borcanelor de mazare au zahar adaugat)
- 2 morcovi taiati rondele
- 1 ceapa tocata
- 1 ardei rosu tocat
- la alegere: 1 rosie, 1 cana bulion sau 1 cana pasata gustoasa de rosii
- 1 legatura marar proaspat tocat
- 2 linguri ulei masline extra sau ulei de floarea soarelui rafinat
- sare marina iodata
- piper proaspat macinat
- zeama de lamaie dupa gust, pentru a acri
- optional se serveste cu smantana vegetala din comert sau preparata in casa, din nuci de caju, dupa urmatoarea reteta
Se serveste cu paine integrala, chiftelute falafel sau tofu la cuptor.
Preparare:
1. Mazarea se fierbe in apa cu sare pana e aproape fiarta. Pastram apa in care a fiert pentru a o folosi in reteta unde se cere apa.
2. Separat se pregatesc celelalte legume: ardeii, rosiile, ceapa si morcovii se calesc in cele 2 linguri de ulei, pana incep sa se inmoaie.
3.Mazarea aproape gata se toarna peste celelalte legume impreuna cu o canita de apa si se mai lasa pe foc pana e aproape fiarta. Daca e necesar mai completati cu apa pe parcurs
4.Se adauga rosiile, mararul si optional ingrosala si se mai lasa la foc pana mazarea e fiarta.
Cand e necesar mai adaug 1 lingura zeama de lamaie pentru a o acri. In mod normal rosiile ar trebui sa o acreasca dar nu toate rosiile sunt la fel si alteori morcovii sunt foarte dulci. :)
5. Acest fel de mancare se serveste simplu cu paine integrala.
La servire se poate adauga o lingura de smantana vegetala.
Daca preferati puteti adauga smantana vegetala in timp ce preparati mancarea, o data cu mararul.
Timp de preparare:
aprox 1 ora
Costuri :
-
Sursa de inspiratie: mami
Cand e necesar mai adaug 1 lingura zeama de lamaie pentru a o acri. In mod normal rosiile ar trebui sa o acreasca dar nu toate rosiile sunt la fel si alteori morcovii sunt foarte dulci. :)
5. Acest fel de mancare se serveste simplu cu paine integrala.
La servire se poate adauga o lingura de smantana vegetala.
Daca preferati puteti adauga smantana vegetala in timp ce preparati mancarea, o data cu mararul.
Timp de preparare:
aprox 1 ora
Costuri :
-
Sursa de inspiratie: mami
Comentarii
Trimiteți un comentariu